АНАЛІТИЧНІ І РАБОТА МЕТОДИ РОЗРОБКИ РІДНИХ І ПЕРСПЕКТИВНИХ ТЕХНОЛОГІЙ НА ОСНОВІ ГРАВІТАЦІЙНОГО ДРЕНАЖУ - Mihajliv, Roman Andrijovich; Dragan, Irina Mikolayivna (Науковий погляд у майбутнє, 2017)
У даній роботі розглядаються існуючі методи розробки родовищ з високов’язкими нафтами, зокрема метод гравітаційного дренажу. Також у статті проаналізовано суть методу, основні відмінності від інших способів розробки та основні стадії видобутку високов’язк