МАТЕМАТИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ПРОЦЕСІВ РОЗРОБКИ НАФТОВИХ РОДОВИЩ ГОРИЗОНТАЛЬНИХ СВЕРДЛОВИН - Dragan, Irina Mikolayivna; Ilkiv, Rostislav Igorovich (Науковий погляд у майбутнє, 2017)
В даній статті розглядається підвищення ефективності розробки нафтових і газових родовищ із застосуванням горизонтальних свердловин. Також висвітлюються ефективні методи стабілізації та можливого подальшого нарощування видобутку нафти і газу з родовищ з в