ЕФЕКТИВНІСТЬ ВИКОРИСТАННЯ ГІДРОРОЗРИВУ ПЛАСТА ПРИ РОЗРОБЦІ МОРСЬКИХ РОДОВИЩ ГАЗОВИХ ГІДРАТІВ - Stecik, Yurij Romanovich; Gricanchuk, Valentin Volodimirovich (Науковий погляд у майбутнє, 2018)
.Розглянуто два способи розробки морського газогідратного родовища методом гідравлічного розриву. Перший спосіб передбачає гідророзрив самого пласта, але в ході аналізу виявилось що цей спосіб прогнозує значний ризик вивільнення метану у морський