МАТЕМАТИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ІНФЕКЦІЙНОГО ЗАХВОРЮВАННЯ - Кочкарев, Сергей; Зеленский, Кирилл; Фомин, Ярослав (Науковий погляд у майбутнє, 2021)
Розглядається задача математичного моделювання імунної відповіді на вірусні інфекції. Математична модель процесу описується системою нелінійних диференційних рівнянь із запізненням. Розв'язання цієї системи рівнянь здійснюється ітераційним числово -аналі