ДОСЛДЖЕННЯ ЯВИЩА КОЛЬМАТАЦІЯ ПЗУ В НАСЛІДОК ОСВІТИ В НІЙ КОЛОЇДНОЇ-ДИСПЕРСНИХ СИСТЕМ - Golovatij, Andrij Igorovich; Gutak, Oleksandr Igorovich (Науковий погляд у майбутнє, 2017)
В роботі розглядаються основні причини кольматації привибійної зони пласта, залежність впливу глинистого розчину на нафтопроникність кернів і основні формули визначення глибини проникнення глинистого розничну.