ЗАРУБІЖНЕ УКРАЇНСТВО ЯК ВАЖЛИВИЙ КОМПОНЕНТ СТРАТЕГІЇ «РОЗУМНОЇ СИЛИ» - Воропаева, Татьяна; Аверьянова, Нина (Науковий погляд у майбутнє, 2021)
У статті розглядається зарубіжне українство як важливий компонент стратегії «розумної сили». Світове українство розглядається авторами як складноорганізована (нелінійна, динамічна) система. Це дає змогу визначити основні ознаки світового українства як ск